Dat je voor een goede back-up van je computer niet altijd de portemonnee hoeft te trekken, bewijst Backupper Standard 4 van AOMEI.

Dennis Gandasoebrata

backupper

Hoewel er ook een betaalde variant is, bevat de kosteloze versie al een flink aantal mogelijkheden waarmee je in de meeste gevallen verzekerd bent van een degelijke reservekopie. Zo biedt het programma de optie om een image van de volledige schijf te maken, of juist op map- of bestandsniveau gegevens veilig te stellen. De gebruikersomgeving bestaat uit een aantal tabbladen, waarvan Backup de belangrijkste is. Hier kun je aangeven of je bijvoorbeeld een systeemback-up wilt maken of juist een reservekopie van een partitie. De gebruikersomgeving heeft een overzichtelijke opbouw, maar werd helaas niet altijd correct opgebouwd op ons testsysteem. Het minimaliseren en herstellen van het venster helpt in dit geval.

Gidsen
De makers hebben ook aandacht besteed aan ondersteuning, onder meer in de vorm van verschillende (Engelstalige) Help-gidsen. Ook handig is de optie om bestanden automatisch te laten bijwerken op een (externe) locatie, zodra er een verandering aan het bestand plaatsvindt. Ook kun je ‘triggers’ opgeven, die actief moeten worden bij een specifieke gebeurtenis, bijvoorbeeld zodra een gebruiker zich bij Windows aanmeldt.


Product: AOMEI Backupper Standard (www.aomeitech.com/ab/standard.html)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* eenvoudige interface
* uitgebreide Help-gidsen
* ondersteuning van ‘trigger’ back-ups
Minpunten: 
* geen ondersteuning voor netwerkmappen