Snappy Driver helpt je bij het actueel houden van drivers. Het programma kan een scan maken van de computer en haalt dan de drivers binnen die voor het systeem nodig zijn.

Dennis Gandasoebrata

snappy 2De stuurprogramma’s worden volledig binnengehaald en kunnen hiermee dus offline worden gebruikt. In het hoofdvenster vind je drie opties: Download All DriverPacks, Download Network Drivers Only en Download Indexes Only. Kies deze laatste optie. Hierbij voert het programma een controle uit en maakt een lijst van drivers die nodig zijn. Je hoeft niet per se alle aangeboden drivers te installeren, maar kunt een selectie maken uit de aangeboden selectie.

Back-up
Voordat je de drivers bijwerkt, maak je gebruik van de optie om een herstelpunt te maken. In geval van nood kun je hiermee eenvoudig terugkeren naar de oorspronkelijke situatie. Klik hierna op Install om de stuurprogramma’s te installeren. Wil je in één keer alle beschikbare drivers downloaden, kies dan de optie Download All DriverPacks. Dit komt vooral van pas als je meerdere computers van nieuwe drivers wilt voorzien en daarbij niet altijd de beschikking hebt over een internetverbinding. Een tussenvorm is ook mogelijk: Download Network Drivers Only. Hierbij worden alleen stuurprogramma’s binnengehaald die nodig zijn voor netwerkconnectiviteit.


Product: Snappy Driver Installer (https://sdi-tool.org)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* drivers offline installeren
* in één keer volledige pakket stuurprogramma’s binnenhalen
* alleen netwerkdrivers downloaden
Minpunten: 
* niet mogelijk om zelf drivers toe te voegen