De LG WK7 is een bluetooth/wifi-luidspreker met alles wat de Google Home en de Google Home Mini aan functionaliteit te bieden hebben: Google Assistant en Chromecast.

Aad Munsterman

De luidspreker is voorzien van geavanceerde audiotechnologie, op basis van Meridian High Resolution, met opschaling tot 24bit/96Khz en directe weergave tot 24/192Khz.

De LG WK7 is een cilinder met een doorsnede van 13,5 cm, een hoogte van 21,7 cm. en een gewicht van 1,9 kg. Bovenop zitten een aantal tiptoetsen voor streamen via bluetooth- of wifi, volume +/-, nummerselectie en Google Assistent on/off. Er zit één luidsprekerpaar in. Het geluid is dus mono en komt uit één richting, met een maximaal vermogen van 30W. Er is geen optie om twee units te combineren tot een stereopaar.

De LG WK7 komt met een simpele LG Wi-Fi speaker-app waarmee een aantal keuzen te maken zijn, zoals streamen via wifi of bluetooth en het aanpassen van de Sound Effects: Enhanced Bass en Clear Vocal. De ondersteunde geluidsformaten zijn: mp3, flac, wav, ogg en alac. Het standaardgeluid is geënt op een zware bas, waardoor het over de gehele linie ingetogen klinkt en helderheid mist. Dat is typisch het geluid voor hedendaagse disco- en houseparty’s. Je kunt de Enhanced Bass uitzetten, waardoor het laag iets verzwakt maar toch nog behoorlijk aanwezig is. De weergave is daarbij wel meer in balans. Een mogelijkheid om het geluidsprofiel op lage en hoge tonen aan persoonlijke voorkeur aan te passen is er helaas niet. De geluidskwaliteit van de LG WK7 ligt tussen die van de Google Home en een hifi-set in.


Product: LG ThinQ Speaker, Model WK7

4 sterren

Adviesprijs: € 199,-  Marktprijs: : € 115,-
Pluspunten:
* slimme luidspreker met hi-res-technologie
* goed geluid voor dit type luidspreker
Minpunten:
* lage tonen zwaar aangezet
* beperkte keuze aanpassen persoonlijk geluidsprofiel