Gebruik je je smartphone in de auto als navigatie? Dan is de Ewent EW1191 superhandig: deze smartphonehouder opent niet alleen automatisch, hij laadt ook nog eens je smartphone op.

In je auto gebruik je je smartphone als navigatie en/of je wilt hem graag veilig opbergen. Bij veel smartphonehouders is het dan vaak even een gedoe om hem hierin te plaatsen en bovendien zit je smartphone niet altijd goed vast. Met de Ewent EW1191 los je beide ongemakken eenvoudig op en hij laadt ook nog eens je smartphone op.

Design
Deze zwarte telefoonhouder ziet er goed uit, geen poespas of zo. Onderaan bevinden zich de sensoren die ervoor zorgen dat de houder zich opent als je hem ervoor houdt, in het midden zorgt een siliconen deel voor betere grip.

Installatie
De klem schroef je achterop de houder en vervolgens klem je die in het ventilatierooster van je auto. De Ewent EW1191 Automatische Smartphonehouder sluit je met de meegeleverde usb-c-kabel aan op een usb-autolader. In mijn geval is dat die van de 'autoradio, maar er zijn natuurlijk ook veel oplossingen voor de 'sigarettenaansteker'.

Gebruik
Je kunt met één hand je smartphone in de houder plaatsen. De houder gaat namelijk via infraroodsensoren open zodra je de smartphone ervoor houdt. Vervolgens plaats je je smartphone en de klemmen sluiten zich weer om je smartphone. Hij zit dan goed vast, geen enkele keer is mijn smartphone (de redelijk grote Huawei P30 Pro) uit de houder gevallen. Ook zit de houder goed in het ventilatierooster van mijn auto.
Nog een groot voordeel van de EW1191 is het feit dat je je smartphone gemakkelijk (draadloos) oplaadt. Als je smartphone de Qi-standaard ondersteunt, dan wordt je smartphone in de houder automatisch opgeladen. Heb je geen smartphone die draadloos oplaadt, geen probleem: aan de onderkant van de EW1191 zit een uitsparing, waardoor je je smarthone kunt voorzien van een usb-kabel en dus ook gewoon oplaadt.
Wil je je smartphone weer uit de houder halen, dan druk je op de zilveren knop aan de linkerzijkant. Let wel: doe dit voordat je je auto uitzet. Ewent werkt aan een knop die ook werkt als er geen stroom is, maar dat zal nog een aantal maanden duren.

Conclusie
De Ewent EW1191 Automatische Smartphonehouder is een superhandig apparaat. Vanaf dag 1 gebruik ik hem, nooit problemen gehad en hij laadt ook nog eens mijn smartphone op als dat nodig is. Krijgt terecht 5 sterren.

Prijs en beschikbaarheid
De Ewent EW1191 is al enige tijd te koop, de verkoopadviesprijs bedraagt € 39,99.

5 sterren