FAQ-apps: naast vermaak bieden veel apps  een helpende hand, welke apps beantwoorden je vragen en lossen problemen op. In dit artikel: "Google" als zoekmachine.

 

Maikel Dijkhuizen

Google staand camera

De app van ’s werelds bekendste zoekmachine kan veel meer dan louter op internet rondspeuren. Google helpt je namelijk ook om allerlei vragen te beantwoorden.

Typ in het zoekveld maar eens een prangende vraag en het antwoord verschijnt direct in beeld. Dit werkt bijvoorbeeld bij feitelijke vragen als ‘hoe oud is Mark Rutte?” en “hoe laat speelt Ajax?”, al is Google ook in staat om instructies te geven. Na het invoeren van “hoe vervang ik een harde schijf” of “hoe verwijder ik een app uit Windows 10” laat Google een kort stappenplan zien. Door op het microfoontje te tikken kun je ook vragen inspreken. Is het antwoord niet al te lang, dan krijg je via een spraakbericht respons.

Overigens weet Google niet op iedere denkbare kwestie het antwoord. In dat geval verwijst de app je door naar een relevante webpagina. Verder gebruik je deze toepassing onder meer om favorieten op te slaan, anoniem te surfen en webpagina’s te vertalen.

.

PCA sterren 4 5 305


Product: Google

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android, iOS 10.0+
Taal: Nederlands