FAQ-apps: naast vermaak bieden veel apps  een helpende hand, welke apps beantwoorden je vragen en lossen problemen op. In dit artikel: ASKfm als socall netwerk.

 

Maikel Dijkhuizen

ASKfm staand camera

Als sociaal netwerk geniet ASKfm in Nederland weliswaar weinig bekendheid, terwijl het platform wereldwijd evengoed ruim tweehonderd miljoen gebruikers kent. Doel van deze dienst is om vragen aan elkaar te stellen.

Inloggen kan met een bestaand Facebook- of Instagram-account, maar je kunt ook een nieuw profiel aanmaken. De drukke gebruikersomgeving is aan het begin wel even wennen. Via het oranje icoontje staat het je vrij om vragen te stellen. Dat kan anoniem of in het openbaar. Soms krijg je verassend snel antwoord, maar de inhoud is helaas niet altijd even serieus.

Verder kun je ook rechtstreeks vragen stellen aan online vrienden, al is het onwaarschijnlijk dat veel bekenden ASKfm gebruiken. Tot slot draag je een steentje bij door zelf vragen te beantwoorden.

Vermeldenswaard is dat ASKfm het niet zo nauw neemt met je privacy en er een sport van maakt om voor reclamedoeleinden gebruikersgegevens te verzamelen.


Product: ASKfm

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 9.0+
Taal: Nederlands/Engels