Honor presenteerde in Londen zijn nieuwe Honor 20 serie, wij bekeken de Honor 20 Pro.

Honor presenteerde in Londen de nieuwe 20 serie, bestaande uit de Honor 20 Pro, de Honor 20 en de Honor 20 Lite. Hier vind je onze eerste indruk van de Honor 20 Pro.

Design en scherm
De Honor 20 Pro ziet er mooi uit, hoewel hij niet de premium uitstraling heeft van de heel dure modellen van andere merken. Maar goed, met een prijs van 599 euro zit hij dan ook flink lager dan die dure vlaggenschepen. Honor voorziet de 20 Pro van het eerste dynamisch holografische design ter wereld. Daarmee bedoelen ze de multidimensionale glazen achterkant die uit drie lagen (glas, kleur en diepte) bestaat waarbij gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie om miljoenen miniatuur prisma’s te graveren. Als licht door de prisma’s in de dieptelaag gaat, wordt het licht gereflecteerd en gebroken in alle richtingen. Tijdens de presentatie lieten de kleuren Phantom Black en Phantom Blue andere kleuren zien: de Phantom Blue was meer groen dan blauw. Door de drie lagen wordt een optisch effect gecreëerd dat diepte opwekt.
De 6,26inch display is geen AMOLED-scherm maar een lcd-scherm, Honor moet natuurlijk ergens ‘bezuinigen’ om zo’n lage prijs voor dit toestel te realiseren. Maar het scherm met een resolutie van 2340x1080 pixels voldoet zeker en laat mooie beelden zien. Linksboven in het scherm zit een ‘gat’ voor de 32MP-selfiecamera.

axcjhterkant

Meer specificaties
De Honor 20 Pro is uitgerust met de Kirin 980 AI chipset, 8GB aan RAM en 256GB opslag en daarmee snel genoeg en voldoende geheugen voor alledaagse zaken. Veel gebruikers zullen weinig verschil merken met toestellen die over bijvoorbeeld 12GB RAM beschikken. Aan de zijkant zit een vingerafdrukscanner die je afdruk binnen 0,3 seconde herkent die prima werkt. Druk je hier ietsje langer op, dan krijg je een virtuele assistent.
De gezichtsherkenning werkt ook goed. De Honor 20 Pro heeft een batterij van 4000 mAh, voldoende voor een dag tenzij je heel gekke dingen ermee doet.

Overzicht specs

Camera’s
Honor besteedde tijdens de presentatie de meeste aandacht aan de camera’s en terecht: het was indrukwekkend wat ze lieten zien. Je kunt ze een beetje vergelijken met de alom geprezen (ook door mij) camera’s van de Huawei P30 Pro. Die heeft namelijk ook 4 camerasensoren, maar wel met het verschil dat de Honor 20 Pro een aparte macro-lens heeft. Hiermee kun je scherpe foto’s maken op een (ideale) afstand van 4 centimeter.

drie lenzen

De ‘hoofdcamera’ is een Sony IMX586 48MP camera die beschikt over AI Ultra Clarity modus en AIS Super Nacht modus. Zoals we gewend zijn van andere Huawei- en Honor-camera’s, maakt deze goede foto’s, zeker bij de nachtmodus. Dat komt ook door de grootste F1.4 diafragma waardoor er meer licht door de lens komt en dat alles zorgt voor verhoogde helderheid, minder ruis en beter kleurbehoud. Verder heeft de Honor 20 Pro een 16MP supergroothoekcamera met een uitgebreide 117° kijkhoek, een 8MP telefotocamera en dus de 2MP macrocamera waarmee je bredere en meer ingezoomde foto’s kunt maken met Optische Beeldstabilisatie (OBS).

fotos 4 camers

Zoomen kan 3x met optische zoom, volgens Honor zonder verlies van detail. Daarnaast kun je 5x hybride en 30x digitaal zoomen. We hebben de andere camera’s uitgeprobeerd in Londen en onderaan dit artikel zie je meer foto’s die met de Honor 20 Pro zijn gemaakt.

Conclusie
Mijn eerste indruk van de Honor 20 Pro is (redelijk) positief: voor 599 euro heb je een prima toestel in handen qua snelheid, beeld, camera’s en accuduur. Dit zijn belangrijke aspecten bij de aanschaf van een smartphone.

Prijs en beschikbaarheid
Zoals gezegd kost de Honor 20 Pro 599 euro. Momenteel is er nog geen datum bekend wanneer het toestel in Nederland beschikbaar is.

supermacro

The city

 

Tower bridge