Als je online video’s tegenkomt die je graag wil bewaren en omzetten naar een ander formaat, kun je soms wat extra hulp gebruiken.

Dennis Gandasoebrata

Met Any Video Converter Free zet je uiteenlopende bestanden, zoals MPEG, WMV, 3GP en MOV’s, om naar een ander formaat. De lijst met ondersteunde bestandsformaten en is groot en bevat ook exotischer bestandsformaten.

anyvideo

Downloaden
Een ander belangrijk onderdeel van de software is de functie om video en muziek van online diensten te downloaden en te bewaren in een zelfgekozen formaat. Dat is handig, als je bijvoorbeeld een video van YouTube of Facebook wilt hebben of muziek van een dienst zoals SoundCloud. Het programma is opgebouwd uit verschillende tabbladen, elk met een eigen functie. Via de eerste tab – Convert Video ­– kun je videobestanden omzetten. In de bovenste regel selecteer je de betreffende bron, bijvoorbeeld de URL van een video die je wilt downloaden en omzetten. De software ondersteunt bovendien profielen: zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een video om te zetten naar een formaat voor de iPad of voor een mobiele telefoon. Je kunt de bestaande profielen ook gebruiken als basis en verder aanpassen een je eigen wensen.

Product: Any Video Converter Free  (www.any-video-converter.com)

3 sterren

Prijs:gratis
Pluspunten:
* Online video’s lokaal opslaan
* Groot aantal bestandsformaten
* Bestaande videoprofielen aan te passen
Minpunten:
* Probeert Opera Browser mee te installeren