De BackBeat GO 810 ANC van Plantronics is een model uit de middenklasse.

Aad Munsterman

Active Noise Cancellation (ANC) oftewel Actieve Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat je (praktisch) geen last hebt van omgevingsgeluid (bijvoorbeeld in een vliegtuig).

De BackBeat GO 810 beschikt zowel over een analoge 3,5mm-jack als bluetooth (BT) 5.0-aansluiting. Bij gebruik van de 3,5mm-jack heeft de hoofdtelefoon geen intelligentie, bij BT is het bereik tot 50 meter mits de zendende partij dezelfde standaard ondersteunt. De luisterduur is 28 uur en met ANC actief 22 uur. Het gewicht is 225 gram en de hoofdtelefoon is uitgerust met schuimkussens die de oren afdekken.

Op de schelp is bediening aanwezig voor volume, pauze, een track terug en vooruit. Met de volumeknoppen kunnen de ANC-modes worden geactiveerd door ze twee seconden in te drukken en met de handige BackBeat-app (werkt alleen met BT) kun je allerlei standen instellen.

De hoofdtelefoon sluit goed aan op de oren en voel je na een tijdje niet meer zitten. Het geluid is helder gebalanceerd en, bij normaal luisterniveau, zonder hoorbare vervorming. De ANC werkt het best bij extern geluid dat monotoon is en dus weinig dynamiek heeft. De bediening op de schelp moet je even weten te vinden maar dat went, met uitzondering van het bedienen van de ANC via de volumeknoppen.

Al met al een ANC-hoofdtelefoon die voor de helft van de prijs van de topmodellen, een goede koop is.

Product: Plantronics BackBeat GO 810 ANC Headset

3 en half sterren

Adviesprijs: € 149,95
Pluspunten:
* goede prijs-prestatieverhouding
* gebalanceerd geluid
Minpunten:
* gemiddelde, maar goede specificaties