Honor heeft de Honor 20 Lite aangekondigd, het nieuwste model uit de Honor 20-serie. Lees hier de preview.

Honor is een dochter van Huawei die zich met hun betaalbare smartphones vooral richt op een jongerendoelgroep. Maar deze smartphones zijn natuurlijk ook geschikt voor gebruikers van alle leeftijden.

Honor 20 Lite
Over de Honor 20 en Honor 20 Pro wordt later deze maand meer bekendgemaakt, Honor trapt nu af met de Honor 20 Lite. Deze opvolger van de Honor 10 Lite beschikt ook over prima specificaties: zo heeft hij een full-hd+scherm van 6,21inch groot met 2340x1080 pixels dat bijna de hele voorkant bedekt. In het scherm zit ook een notch (inkeping) waar de frontcamera van 32MP in zit. Waar Huawei indruk maakte met de spectaculaire 10x zoom van de P30 Pro, probeert Honor je ook over te halen om op basis van de camera's voor deze te kiezen, natuurlijk in combinatie met een mooie prijs. Op zich slim, want wat je als gebruiker nu eigenlijk met je smartphone? Dat is vaak een mooi scherm en lange accuduur waarover al heel veel smartphones beschikken. Maar de prestaties van de camera's laten vaak te wensen over bij bijvoorbeeld donkere omgevingen of bij het inzoomen.

Meer specificaties van Honor 20 Lite
Aan de achterkant heeft de Honor 20 Lite drie camerasensoren van 24MP (f/1.8), 8MP (f/2.4) en 2MP (f/2.4). Dankzij de camera's met Artificial Intelligence (AI) moet deze Honor 20 Lite jou in staat stellen betere foto's en video's te maken. Aan de achterzijde vind je ook een vingerafdrukscanner. Intern is er de Hisilicon Kirin 710F processor, 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het opslaggeheugen kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaart als je maar één simkaart gebruikt van de twee beschikbare simkaartslots en die andere dus gebruikt voor de micro-sd-kaart. De batterij heeft een capaciteit van 3400 mAh en dat is netjes. Ook beschikt hij over NFC, maar niet over 5G. aan de andere kant duurt het nog wel even voordat we in Nederland over 5G beschikken. Ten slotte heeft hij ook een hoofdtelefoonaansluiting en een micro-usb-aansluiting, dus geen usb-c.
Qua software is deze smartphone uitgerust met Android 9.0 Pie en daarover heen zit Huawei's schil EMUI 9.0. Verder is de Honor 20 lite is 154,8 x 76,64 x 7,95 mm groot en weegt hij 164 gram.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
Je kunt de Honor 20 Lite al pre-orderen voor € 299,- in de kleuren zwart en blauw, de releasedatum is nog niet bekend.