Je kent het ongetwijfeld: tijdens het opschonen van de computer wil je een bestand of map verwijderen, maar meldt Windows dat het bestand niet kan worden verwijderd.

Dennis Gandasoebrata

Vaak wordt er gemeld dat het bestand is vergrendeld en daarom niet kan worden verwijderd. Ook bij het hernoemen van een bestand treedt deze onhebbelijkheid vaak op. Weet je zeker dat het bestand niet meer wordt gebruikt en wil je er per se vanaf? Met LockHunter kun je de vergrendeling van de bestanden opheffen, zodat je het kunt verwijderen, verplaatsen of hernoemen.

lockhunter

Geen beperkingen meer
Handig is de optie onder de rechtermuisknop (What is locking this file?), waarmee je kunt zien welke onderdelen het bestand blokkeren. Wil je het bestand vervolgens aanpassen, dan kun je in het hoofdvenster kiezen voor Unlock It en Delete It. In hetzelfde venster vind je een uitgebreider overzicht van de processen die het bestand in gebruik hebben of blokkeren. Klik op More Details voor een uitgebreider overzicht. Geeft het bestand alsnog problemen, dan kun je LockHunter het bestand automatisch laten verwijderen bij de eerstvolgende start van Windows. Ook kun je het bestand ontgrendelen en een nieuwe naam geven of het bestand ontgrendelen en hiervan een kopie maken.

.

Product: LockHunter (https://www.lockhunter.com)

3 en half sterren

Prijs:gratis
Pluspunten:
* eenvoudig in het gebruik
* opties beschikbaar via de rechtermuisknop
Minpunten:
* weinig uitleg over de functies voor minder gevorderde gebruikers