Na de goedkope (Chinese) smartphones uit PC-Active 303, is het nu de beurt aan een zogeheten vlaggenschip, oftewel een high-end en dus topmodel.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

En dat merk je meteen bij de Huawei Mate 20 Pro: zo heeft deze smartphone met Android 9 een prachtig 6,4inch oledscherm (met geweldige kleuren en zwart is zwart) waarin een vingerafdrukscanner zit. Dat laatste is echt een enorme verbetering ten opzichte van de modellen waarbij deze op de achterkant zit en waardoor je continu je smartphone moet oppakken om te ontgrendelen.

Deze opvolger van de Mate 10 Pro heeft bovendien drie behoorlijk verbeterde camera’s op de achterkant: de 40MP-camera gebruik je voor ‘normale’ foto’s, de 8MP-telelens om het beeld dichterbij te halen en de 20MP-groothoeklens voor ‘brede’ foto’s zoals landschapsfoto’s. Daarnaast maakt hij prima selfies met de 24MP-camera aan de voorkant.

Normaliter heb je genoeg aan de liefst 128GB opslagruimte, maar hij is ook uit te breiden met een nano-sd-kaart. Ten slotte zorgt de batterij van 4200 (!) mAh ervoor dat je gemakkelijk de dag doorkomt en dankzij de snellaadfunctie is hij binnen een halfuur weer voor 70% opgeladen.

Met recht een topmodel dus!

Product: Huawei Mate 20 Pro

4 en half sterrenPCA sterren 4 5 304

Adviesprijs: : € 999,-
Pluspunten:
* geweldig 6,4inch-oledscherm
* vingerafdrukscanner in scherm
* uitstekende camera’s
* prima batterijduur
Minpunten:
* geheugen alleen uitbreidbaar met nano-sd-kaart
* geen hoofdtelefoonaansluiting