De Kingston Ironkey D300S is een zwaar beveiligde usb-stick bedoeld voor het opslaan van gevoelige kritische (bedrijfs)informatie. Is deze veilig genoeg hiervoor?

Voor het opslaan van (bedrijfs)gevoelige informatie moet je beschikken over uitstekend beveiligde opslagmedia. Kingston beschikt met de Kingston Ironkey D300S over een volledig metalen usb-3.1-memorystick met een geavanceerd en zeer hoog beveiligingsniveau voor bescherming van uiterst gevoelige en zeer kritische gegevens. Deze opvolger van de IronKey D300 is namelijk FIPS 140-2 Level 3 gecertificeerd, werkt met 256bit AES-hardware-encryptie in XTS-modus en werd in 2018 bekroond met een Cyber Defense 2018 Global Award.

Veiligheid boven alles
De toegang wordt beschermd door digitaal ondertekende firmware en een afgedwongen complex wachtwoord, bovendien wordt de data op de stick vernietigd na tien pogingen tot inbraak. Beheerders kunnen, voor registratie, gebruikmaken van een uniek serienummer dat via een barcode is af te lezen. Zodoende kunnen netwerkbeheerders de code eenvoudig lezen of scannen in plaats van de usb-stick aan te sluiten, zodat processen efficiënter en gestroomlijnder worden. Bovendien stelt een virtueel toetsenbord gebruikers in staat om een wachtwoord in te voeren via een muis in plaats van een fysiek toetsenbord, waardoor een hoger niveau van bescherming wordt geboden tegen keylogging bij gebruik van de stick op andere computers. Aanvullend is er een M-model beschikbaar waarbij beheerders vele sticks binnen een grote organisatie via een Enterprise Management Systeem kunnen beheren. De stick is geschikt voor Windows en MacOS en biedt transfersnelheden tot 250/85 MB/s voor R/W, de garantie is 5 jaar. Dankzij de prima beveiliging krijgt de Kingston Ironkey D300S vier sterren, vanwege de prijs krijgt hij 1 ster aftrek.

Product: Kingston Ironkey D300S 64GB

4 sterren

Prijs: € 325,-

Pluspunt:
* zeer goed beveiligd
Minpunt:
* zeer hoog geprijsd