DEAMON Tools Lite helpt je bij het werken met schijfkopiebestanden (ISO-bestanden). Je kunt van je bestaande dvd’s nieuwe images maken en deze vervolgens archiveren. Handig als je een verzameling fysieke schijven flink wilt opschonen.

Dennis Gandasoebrata

Maak je gebruik van Windows 10, dan beschik je al over een set basisfuncties hiervoor, maar de DAEMON Tools doen hier nog een schepje bovenop. Handig is de mogelijkheid om de verschillende schijven te organiseren, bijvoorbeeld als je films en games wilt archiveren.

daemon

Varianten
Het programma is overzichtelijk opgebouwd. De knoppen links geven toegang tot de verschillende onderdelen. Behalve via het programmavenster zelf, kun je via een menu in de Windows-taakbalk ook de belangrijkste instellingen aanpassen. Via hetzelfde venster koppel je ook eventuele ISO-bestanden, zodat je ze als schijf kunt benaderen.

De software is beschikbaar in een gratis en betaalde variant. De gratis variant maakt gebruik van advertenties en kent beperkingen. Zo ondersteunt de gratis versie maar een beperkt aantal virtuele apparaten. Bekijk eerst welke functies je nodig hebt en probeer deze uit, voordat je overweegt om de betaalde variant aan te schaffen. Je kunt per functie betalen. Let op dat je niet te snel door de installatievensters klikt en haal het vinkje weg als wordt gevraagd trialsoftware te installeren.

Product: DEAMON Tools Lite (www.daemon-tools.cc/products/dtlite)

3 en half sterren

Prijs:vanaf € 5,-
Pluspunten:
* ondersteuning voor meerdere bestandsformaten
* meerdere virtuele schijven tegelijk gebruiken
Minpunten:
* gratis variant kent beperkingen en advertenties
* probeert trialsoftware te installeren