Heb je de behoefte om specifieke bestanden en mappen op je computer te verbergen? Dat kan met het gratis programma Wise Folder Hider Free.

Dennis Gandasoebrata

De eerste keer dat je het programma opent, wordt gevraagd om een wachtwoord in te stellen. In het hoofdvenster van het programma sleep je de gewenste bestanden en mappen. Vervolgens kun je de items met een wachtwoord beschermen. Bovendien kun je versleutelde ‘kluisjes’ maken, waarin je nieuwe bestanden kunt opslaan. Als je een verborgen bestand wilt bewerken, hoef je het niet eerst zichtbaar te maken en na afloop weer te verbergen. Je kunt het betreffende bestand via het programma direct openen en bewerken. Om een bestand te verbergen, kun je er met de rechtermuisknop op klikken en kiezen om het bestand via Wise Folder Hider te verbergen.

wisefolder

Altijd verborgen
Handig is de mogelijkheid om je wachtwoord opnieuw in te stellen als je het bent vergeten. De software stuurt dan een link via e-mail. Geen overbodige luxe: wie het wachtwoord kwijt is, is ook de toegang tot de eigen bestanden kwijt. Let op: ook wanneer het programma wordt verwijderd, blijven de verborgen bestanden verborgen.

Product: Wise Folder Hider Free (www.wisecleaner.com/wise-folder-hider-free.html)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* verborgen bestanden blijven verborgen
* eenvoudig verbergen via drag-&-drop
Minpunten:
- niet ongedaan te maken bij vergeten wachtwoord
- versleuteling alleen beschikbaar in betaalde variant