In PC-Active 302 beschreven we het COVR-1203 mesh-wifisysteem van D-Link en ditmaal bespreken we de COVR-2202.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Die bestaat uit slechts twee units die meer wifidekking bieden. Je kunt meerdere units toevoegen, zodat er nog meer vierkante meters van een goed wifisignaal worden voorzien. De 2202 is ontworpen voor wat grotere huizen of huizen waarbij het wifisignaal moeite heeft door te dringen tot in alle hoeken van de woning.

Deze 3-band router (2.4 GHz en 2 banden op 5 GHz) heeft een totaal van maximaal 2200 Mbps doorvoercapaciteit. Eén van de 5GHz-banden is expliciet voor de backbone, waardoor er dus netto meer capaciteit over is voor de netwerkstations. De units kunnen ook via een ethernet-backbone worden gekoppeld.

De COVR-2202 ziet er goed uit en heeft een hoogte van 20 cm., omdat er nu zes antennes worden gebruikt om de dekking tot circa 550 m2 mogelijk te maken. Dankzij MU-MIMO en Smart Roaming worden gebruikers optimaal bediend.

De installatie verloopt net zo eenvoudig als met de COVR-1203 en dezelfde app wordt gebruikt voor het configureren. De praktijktest laat zien dat er een krachtiger wifisignaal wordt ontvangen in de lastigste hoeken van de woning, maar de snelheid loopt daarbij wel wat terug. Al met al een goed mesh-systeem voor power-users.

Product: D-Link COVR-2202

4 sterren

Adviesprijs: : € 357,-
Pluspunten:
* brede wifidekking
* meer wifibandbreedte
Minpunten:
* prijs
* lagere snelheid in verre hoeken