Veel podcastmakers hosten hun afleveringen op SoundCloud en publiceren de rss-feed vervolgens op diverse podcast-verzamelplaatsen.

 

Maikel Dijkhuizen

SoundCloud staand cam

Vanwege de korte lijntjes is het aanbod audioblogs binnen de SoundCloud-app indrukwekkend. Toch is het ietwat omslachtig om leuke podcasts te vinden, want dit muziekplatform richt zich met name op muziekliefhebbers. Het hoofdvenster bevat dus geen hoekje met podcasts, dus je moet ze via de zoekfunctie zelf vinden. Zoek bijvoorbeeld op Tweakers of Nu.nl en kies bij de gewenste podcastmaker op Volgen. De aanbieders belanden vervolgens in je persoonlijke bibliotheek.

Afleveringen luister je rechtstreeks terug, maar de afspeelmogelijkheden zijn helaas beperkt. Zo kun je het tempo bijvoorbeeld niet aanpassen of stiltes overslaan. Bovendien is de downloadfunctie alleen beschikbaar voor betaalde abonnees.

Hoewel audiobloggers SoundCloud veelvuldig als online opslaglocatie kiezen, biedt de mobiele app geen mogelijkheid om podcasts te uploaden.

 

 

Product: SoundCloud

3 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 10.0+
Taal: Nederlands

SoundCloud Pulse

Met SoundCloud Pulse beheert dit populaire muziekplatform nóg een app voor Android en iOS. Deze toepassing richt zich op muzikanten en podcastaanbieders die zelf audiobestanden uploaden. Zo vraag je onder meer uitgebreide luisterstatistieken op en reageer je direct op vragen van luisteraars. Kortom, een handig hulpmiddel voor het geval je eigen audiomateriaal bij SoundCloud hebt ondergebracht.