Bepaalde programma’s zijn zo innovatief of handig, dat de functionaliteit ervan terugkomt in nieuwe Windows-versies. Goed voorbeeld hiervan is Stardock Groupy. 

Dennis Gandasoebrata

groupy

Met dit programma kun je meerdere, verschillende vensters onderbrengen in één venster. Elk programma krijgt een eigen tabblad, vergelijkbaar met een browser waarmee meerdere websites zijn geopend. Werk je bijvoorbeeld aan een PowerPoint-presentatie, dan kun je het PowerPoint-venster combineren met het Kladblok-venster waarin je aantekeningen staan en een paar websites die je hebt geopend voor onderzoek. Je kunt deze set ook opslaan, zodat je deze later in één keer kunt openen. Zoals gezegd: Microsoft zelf werkt naarstig aan een vergelijkbare functionaliteit. Een vergelijkbare vorm als van Groupy zie je terug in Redstone 5, de toekomstige release van Windows 10.

Voorbeeld
Door de muis over een tab te bewegen, zie je welk programmavenster erachter ligt. Groepeer je meerdere Verkenner-vensters in één venster, dan kun je bestanden tussen de Verkenner-vensters onderling kopiëren. Overigens kan Stardock Groupy ook worden geleverd als onderdeel van het programma Object Desktop. Hiermee haal je ook andere programma’s in huis om Windows naar je hand te zetten.

Product: Stardock Groupy (www.stardock.com/products/groupy/)

4 sterren

Prijs:: € 10,-
Pluspunten:
* overzichtelijke werkomgeving door vensters te combineren
Minpunten: 
* vergelijkbare functionaliteit straks ‘gratis’ ingebakken in Windows 10 Redstone 5