Werk je vaak met meerdere beeldschermen, dan zijn de Dual Monitor Tools (kortweg DMT) een prettige extra op je computer.

Dennis Gandasoebrata

dualmonitortools

Met het programma breid je de weergavefuncties voor je schermen flink uit. Eenmaal geïnstalleerd, is het programma toegankelijk via een pictogram in het systeemvak van de Windows-taakbalk. DMT is opgebouwd uit meerdere onderdelen, die je links in het venster ziet. Zo kun je in de sectie Cursors bepalen dat de muisaanwijzer wordt ‘vastgezet’ aan een specifiek scherm en niet zomaar naar het tweede beeldscherm kan verspringen. Behalve het vastzetten kun je de aanwijzer ook ‘sticky’ maken voor een scherm, zodat deze lastiger naar het andere scherm verspringt.

Positionering
Gebruik je vaak dezelfde programma’s, dan kun je die via het onderdeel Launcher altijd automatisch laten openen op een specifieke plek van het beeldscherm. Ook prettig is de module Wallpaper changer, waarbij je een roterende bureaubladachtergrond kunt instellen en daarbij de bron zelf kunt opgeven. Je kunt per beeldscherm bepalen welke achtergrond wordt getoond en ook aangeven hoe vaak de achtergrond rouleert per scherm.

Product: Dual Monitor Tools (http://dualmonitortool.sourceforge.net)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* overzichtelijk beheer van meerdere beeldschermen
* geavanceerde opties die Windows niet biedt
* versie beschikbaar die je niet hoeft te installeren
Minpunten: -