Maak je meer gebruik van het toetsenbord dan van de muis, lees dan even verder. Met Find and Run Robot kun je een groot deel van Windows en software voortaan met de muis bedienen.

Door: Dennis Gandasoebrata

Via een sneltoets roep je het programma aan, waarna je via het toetsenbord opdrachten kunt geven en programma’s kunt starten. Via het instellingenvenster kun je opgeven in welke mappen standaard moet worden gezocht. Bovendien kun je sneltoetsen configureren om vooraf ingestelde zoekopdrachten uit te voeren. Met plug-ins voeg je extra functionaliteit toe, zoals een rekenmachine en een lijst om snel een overzicht van printers of netwerkverbindingen te openen.

findandrunGeavanceerde opties
Helaas kost het wel de nodige tijd om de software naar je eigen wensen in te stellen. Toch is dit aan te raden, omdat de software pas dan volledig tot zijn recht komt. Gebruik de Plugin Manager om de plug-ins in te stellen en te selecteren welke actief moeten zijn. De tabbladen General en Interface zijn ook de moeite waard om aandachtig door te lopen. Hier kun je bijvoorbeeld instellen dat er het programma automatisch bij de start van Windows moet worden geopend en programma’s altijd moeten openen als er maar één zoekresultaat in de lijst met programma’s is.


Product: Find & Run Robot (www.donationcoder.com/software/mouser/popular-apps/farr)

3 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* krachtige en aanpasbare zoekopties
* extra functies via plug-ins
* draait zonder te installeren
Minpunten:
* interface is niet intuïtief