Programma’s hoeven niet groot en complex te zijn om handig te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is DropIt, dat je helpt bij het organiseren van bestanden.

Door: Dennis Gandasoebrata

Met DropIt kun je meerdere bestanden en mappen op een pictogram plaatsen, waarna de bestanden automatisch worden bekeken en verwerkt. Zo kun je ze automatisch naar een specifieke map verplaatsen, afdrukken, uploaden naar een FTP-server, verwerken in een lijst en de bestandseigenschappen veranderen.

dropit 2Eerste stappen
De basis van DropIt wordt gevormd door regels, waarmee je de bestanden en mappen kunt filteren. Bij elke regel hoort een actie. Het DropIt-pictogram is continu zichtbaar op het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en kies Associations. Vervolgens maak je een regel aan, bijvoorbeeld dat alle tekstbestanden automatisch naar de map Teksten moeten verhuizen. Voor elke bestandstype kun je een eigen actie maken. DropIt heeft zelf al een aantal voorgedefinieerde regels, die je kunt gebruiken ter inspiratie of als basis om je eigen regels verder te maken.

Het programma is ook beschikbaar in ‘portable’ formaat, wat betekent dat je het niet hoeft te installeren.


Product: DropIt (www.dropitproject.com)

3 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* minimalistische interface
* ondersteunt meerdere acties
* meerdere gebruikersprofielen
Minpunten:
* per actie maar één stap te configureren