Mesh-systemen worden steeds populairder. Dat blijkt niet alleen uit de verkoopcijfers, maar ook uit de vragen van lezers. Daarom vind je in dit nummer niet alleen een test van een mesh-systeem, maar ook uitleg over zo’n systeem en een workshop.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

De door ons geteste Linksys Velop AC3900 kent drie units die een beetje op melkpakken lijken en niet opvallen dankzij de witte kleur en bescheiden grootte. Het betreft drie units met maximaal 1300 Mbps op de AC-band, wat het totaal op 3900 Mbps brengt. Naast het wifi-deel beschikken de adapters over 2 RJ45 Ethernet-poorten met een maximale snelheid van 1 Gbps.

Prettig zijn de automatische software-updates, de goede gratis Linksys-app voor iOS en Android en de eenvoudige installatie. Op de begane grond en middenverdieping is de transmissiesnelheid circa 75 Mbps, nagenoeg gelijk aan de internetsnelheid van 80 Mbps. Op zolder valt de snelheid wat terug, maar wordt toch nog circa 50 Mbps gehaald.

Al met al een prima wifi-oplossing voor thuis voor de gewone gebruiker. Opvallend zijn de goede prestaties, eenvoudige installatie en het mooie design.

 

Product: Linksys Velop AC3900 (3-pack)

4 sterren

Prijs: : € 279,-
Pluspunten:
* eenvoudige installatie
* goede prestaties en functionaliteit*
* mooi onopvallend design
Minpunten:
* trage interne werking van de units