Eminent staat bekend om gunstig geprijsde elektronicacomponenten en ditmaal bekeken we de EM6330, een PTZ Full HD webcam.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

PTZ staat voor Pan (355° horizontaal), Tilt (120° verticaal) en Zoom (3x digitaal), het zijn functies die je met de Camline Pro app vanaf je telefoon/tablet (iOS en Android) of computer kunt besturen.

Je sluit de webcam aan op je netwerk via wifi of met een RJ45-kabel. Het opslaan van beeld(en) kan via de sd-kaart, FTP en NAS. Alarmdetectie van beweging en/of geluid kan worden geactiveerd met een waarschuwing via de app en foto’s via de mail en video naar de sd-kaart. Het beeld is goed met een gerichte smalle kijkhoek (75 graden), de infrarood-nachtverlichting straalt tot zo’n 8 meter. Een bewegingsalarm komt zeer snel binnen als pop-up, waarna je de app moet openen voor de video op de sd-kaart.

De app heeft wat schoonheidsfoutjes en kan wat gebruikersvriendelijker, omdat je iedere keer op OK moet drukken om een instelling te activeren. Het snoer voor de netspanning heeft een krappe lengte van 1,2 meter. De geluidsopname en -weergave is kwalitatief wat mager.

Met de app kunnen meerdere camera’s bediend worden. Al met al een bewakingscamera met goed beeld, veel functies en een redelijke prijs, die multifunctioneel inzetbaar is.

 

Product: Eminent EM6330 PTZ FULL HD webcam

4 en half sterren

Prijs: : € 99,95
Pluspunten:
* veel functionaliteit
* redelijke prijs
Minpunten:
* app heeft schoonheidsfoutjes
* zuinige lengte netsnoer