Steeds meer mensen beveiligen hun woning met alarmsystemen, hier vind je de review van het alarmsysteem KLIKAANKLIKUIT ALSET-2000.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

ALSET 2000

De KlikAanKlikUit ALSET-2000 is een laagdrempelig alarmsysteem. Dit starterspakket bestaat uit een sirene die via een 868MHz-signaal in verbinding staat met een bewegingssensor en deur/raam-contact. Je voegt optioneel meer contacten en sensoren toe, tot een maximaal aantal van zestien.

Met een afstandsbediening schakel je het systeem in of uit. Bij alarm gaat de sirene van 100 decibel af. Fijn is dat je deze sirene zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Hij werkt op vier D-alkaline-batterijen, dus netvoeding is niet nodig. Er komt geen app of webpaneel aan te pas en bij alarm ontvang je daarvan geen notificaties.Wens je alsnog deze functies, dan combineer je de ALSET-2000 met de OCTOPOS ICS-2000 (€ 129,99).

Instellen is eenvoudig. Maak schroefjes los om de batterijen in de sirene, de bewegingssensor en het deur/raamcontact te plaatsen. Vervolgens koppel je de alarmmelders aan de sirene door op de SET-knop te drukken, dit werkt prima. Na de montage is het alarmsysteem direct klaar voor gebruik.


Product
: KLIKAANKLIKUIT ALSET-2000

3 en half sterren

 
 
Prijs: € 149,99
Pluspunten:
* laagdrempelig
* duidelijke sirene
Minpunten:
* geen app-bediening
* geen notificaties