Steeds meer mensen beveiligen hun woning met alarmsystemen, hier vind je de review van het alarmsysteem EMINENT EM8617 OV2.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

EMINENT EM8617 OV2

Eminent levert met de EM8617 OV2 een eenvoudig alarmsysteem. Het pakketje bestaat uit een basisstation, twee raam/deurcontacten en een afstandsbediening. Vanzelfsprekend sluit je diverse andere sensoren op het basisstation aan, tot een limiet van vijftig stuks. Jammer genoeg is het alarmsysteem niet compatibel met IP-camera’s.

De installatie via de OV2 Alarm-app verloopt soepel, waarbij het helpt dat de raam/deurcontacten al geconfigureerd zijn. De sirene in het basisstation geeft bij detectie een hels kabaal van 97 decibel. Stil alarm is ook mogelijk en via de app zijn er allerlei andere alarmgeluiden instelbaar, inclusief een blaffende hond.

De menustructuur is helder en overzichtelijk, en er zijn veel timerfuncties beschikbaar. Aan de kleur van de ledverlichting zien gebruikers de huidige status van het alarmsysteem. Bij een alarm ontvangen gebruikers een e-mail en/of pushbericht.

Naast het gebruik van netspanning passen er ook vier batterijen in dit alarmsysteem. Bij stroomuitval blijft de EM8617 OV2 dus functioneren.


Product
: EMINENT EM8617 OV2PCA sterren 4 5 300

4 en half sterren

 
 
Prijs: € 119,98
Pluspunten:
* betaalbaar
* eenvoudige werking
Minpunten:
* geen