Steeds meer mensen beveiligen hun woning met alarmsystemen, hier vind je de review van het alarmsysteem Blaupunkt SA2900R.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

Blaupunkt SA2900R

De BLAUPUNKT SA2900R is een starterskit die je uitbreidt met diverse sensoren. Denk bijvoorbeeld aan rook-, hitte-, koolmonoxide- en watermelders. Daarnaast is het systeem ook compatibel met bewegingsmelders en sirenes.

De ietwat fragiele afstandsbediening beschikt over een ‘rollende codeversleuteling’ en de sms-berichten tussen het alarmsysteem en de smartphone zijn gecodeerd. Voor laatstgenoemde functie moeten gebruikers een standaard-simkaart toevoegen. Dat kan via een abonnement of prepaid.

De SA2900R bestaat verder uit een regelpaneel, bewegingsmelder en deurcontact. Voor de bediening is er de Connect2Alarm-app. Verder bevat het regelpaneel een lcd-scherm met statusinformatie en programmeerfuncties.

Het alarmsysteem laat zich eenvoudig installeren, doordat alles wordt gekoppeld aan het centrale regelpaneel. Het maximale bereik bedraagt zo’n dertig meter. Bij onraad stuurt het regelpaneel sms’jes of telefonische oproepen naar maximaal tien telefoonnummers.


Product
: BLAUPUNKT SA2900R

4 sterren

 
 
Prijs: € 499,-
Pluspunten:
* veilig en betrouwbaar
* multifunctioneel
Minpunten:
* fragiele afstandsbediening
* prijzige aanvullingen