Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de NETGEAR ARLO PRO 2 DUO PACK, een IP-camera voor buiten.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

NETGEAR ARLO PRO 2

De Arlo Pro 2 is zowel voor binnen als buiten (IP65-bescherming) prima geschikt.

De Arlo Pro 2-set bestaat uit twee camera’s en een basisstation. Dit basisstation creëert een eigen draadloos netwerk, dus aanmelden op je eigen thuisnetwerk is niet nodig. Bijzonder is dat iedere camera een accu bevat, zodat netvoeding niet per se noodzakelijk is. Dankzij het gebruik van magneten haal je de camera eenvoudig ‘los’ en doe je hem aan de lader. Om de accu buitenshuis op te laden, is er voor 120 euro eventueel een compact zonnepaneel verkrijgbaar.

De installatie via de mobiele app verloopt zeer eenvoudig. Er staan firmware-updates klaar voor zowel het basisstation als de twee camera’s. Opslag in de cloud is inbegrepen, maar de bewaartermijn is wel beperkt tot zeven dagen. Koppel een usb-apparaat aan het basisstation om video’s lokaal op te slaan.

Met een resolutie van 1080p zijn de opnames erg scherp en de kijkhoek is met 130 graden bovendien erg ruim. Andere functies zijn tweeweg-audio, geofencing en het alarm.


Product
: NETGEAR ARLO PRO 2 DUO PACK

3 en half sterren

 
 
Prijs: € 619,-
Pluspunten:
* goede beeldkwaliteit
* inclusief opslag in de cloud
Minpunten:
* duur
* detectie soms traag