Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de FOSCAM FI9928P, een IP-camera voor buiten.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

FOSCAM FI9928P

De FI9928P is een luxe pan- en tilt- camera die je buitenshuis kunt gebruiken.

Voor het gemak bevat de behuizing een draadloze netwerkaansluiting, maar er is ook een ethernetpoort. Een pluspunt is de aanwezigheid van viermaal optische zoom, waarbij dus geen kwaliteitsverlies optreedt. Voeg daar 1080p-videokwaliteit en een kijkhoek van 105 graden aan toe en we hebben hier te maken met een topmodel.

Wel hangt er een stevig prijskaartje van zo’n 320 euro aan, maar kwaliteit mag best iets kosten. Neem bijvoorbeeld de zeer lichtgevoelige Sony-sensor, waardoor de camera zelfs in de schemering nog heldere opnamen naar een micro-sd-kaart van maximaal 128 GB wegschrijft. Bij duisternis zorgt de infraroodverlichting voor een nachtzicht van zo’n zestig meter: een knappe prestatie!

Voor de bediening gebruik je mobiele apps of de webinterface. Via laatstgenoemde optie bereik je gedetailleerde instellingen. Hiervoor moet je wel in Chrome of Firefox een plug-in installeren.

 

Product: FOSCAM FI9928PPCA sterren 4 5 300

4 en half sterren

 
 
Prijs: € 320,-
Pluspunten:
* lichtgevoelige sensor
* optische zoom
Minpunten:
* prijzig