Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de NEST CAM IQ INDOOR, een IP-camera voor binnen.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

NEST CAM IQ

De Nest CAM IQ INDOOR is onderdeel van een serie van huisbewakingsproducten die zich via de Nest-app laten bedienen.
De functionaliteit is behoorlijk uitgebreid. Zo beschikt deze IP-camera over gezichtsherkenning, automatisch volgen, geofencing en een microfoon/speaker-functie. Ook de technische specificaties maken indruk. De videoresolutie bedraagt 1080p bij een verversingssnelheid van dertig beelden per seconde. Dankzij een brede kijkhoek van 130 graden kun je een groot gebied filmen. Verder is het nachtzicht uitstekend, aangezien er felle infrarood-leds zijn ingebouwd.

In tegenstelling tot veel andere bewakingscamera’s, gebruikt de CAM IQ een versleutelde verbinding. De camera is hierdoor extra veilig tegen hackers.

Overigens is er geen ethernetaansluiting aanwezig, dus goede wifi-ontvangst is een must. Opvallend is verder het ontbreken van een kaartslot. Je bent min of meer verplicht tot de aanschaf van een cloudabonnement voor het opslaan van de beelden. Het gebruik van de Nest CAM IQ is dan ook vrij prijzig.


Product
: NEST CAM IQ INDOOR

3 en half sterren

 
 
Prijs: € 349,-
Pluspunten:
* intelligente functies
* uitstekende specificaties
Minpunten:
* hoge kosten
* geen lokale opslag
* geen ethernetaansluiting