Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de KLIKAANKLIKUIT IPCAM-2000, een IP-camera voor binnen.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

KLIKAANKLIKUIT IPCAM 2000

Onder de naam KlikAanKlikUit voert Trust een betaalbare lijn met beveiligingsproducten, waartoe de IPCAM-2000 dus ook behoort. Dit eenvoudige model heeft een bescheiden voet met kogelconstructie, zodat je de camera goed kunt richten. Ondanks de relatief lage aanschafprijs heeft de IP-camera interessante functies.

Zo zien we aan de achterzijde een speakertje waarmee je met mensen kunt praten. Verder is er een infraroodsensor voor nachtzicht en een microSD-kaartslot voor de opslag van beelden. Houd rekening met een maximale opslagcapaciteit van 64 GB.

De installatie vereist via de Nederlandstalige KlikAanKlikUit-app aardig wat handelingen, maar het werkt allemaal prima. Je meldt het apparaat soepel aan op het wifi-netwerk.

Het 720p-beeld is voor een IP-camera in deze prijsklasse helder, al is de kijkhoek wel wat aan de karige kant. Binnen de instellingen activeer je eventueel bewegingsdetectie en werk je zo nodig de firmware bij. De IPCAM-2000 combineer je optioneel met het ICS-2000-beveiligingssysteem (129,99 euro).

Product: KLIKAANKLIKUIT IPCAM-2000

4 sterren

 
 
Prijs: € 94,99
Pluspunten:
* goede prijs-kwaliteitverhouding
* speakerfunctie
* voedingskabel van drie meter
Minpunten:
* kleine kijkhoek
* geen ethernetaansluiting