Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de HONEYWELL LYRIC C2, een IP-camera voor binnen.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

HONEYWELL LYRIC C2

Honeywell is vooral bekend van thermostaten, maar de fabrikant maakt ook IP-camera’s. De LYRIC C2 is het nieuwste model. Een bijzonder apparaat, want er zijn een rook-, koolmonoxide- en baby-alarm ingebouwd. Bij detectie ontvang je een melding. De kijkhoek van liefst 145 graden en de full hd-lens zijn prima eigenschappen voor een IP-camera in deze prijsklasse.

Fijn is dat er standaard al een micro-sd-kaart in het kaartslot zit, al bedraagt de opslagcapaciteit hiervan ‘slechts’ 8 GB. Verder bewaart Honeywell de beelden 24 uur in de cloud, tegen betaling verleng je de bewaartermijn.

Bij bewegingsdetectie begint de LYRIC C2 met opnemen, waarbij de opname vijf seconden voorafgaand aan de detectie wordt gestart. Deze IP-camera onderhoudt dus voortdurend een buffer.

Voor de bediening is er de Lyric-app, waarin je eventueel meerdere gebruikers toevoegt. Handig is de geofencing-optie: daarmee activeer je bijvoorbeeld automatisch de IP-camera bij het verlaten van de woning.

Product: HONEYWELL LYRIC C2

4 sterren

 
 
Prijs: € 149,-
Pluspunten:
* uitstekende beeldkwaliteit
* geofencing
Minpunten:
* geen monitorsoftware
* geen ethernetaansluiting