Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de HIKVISION EZVIZ C6B, een IP-camera voor binnen.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

HIKVISION EZVIZ C6B

De C6B van het Chinese HikVision heeft een ietwat futuristisch ontwerp: hij lijkt op een vriendelijke robot die je huis bewaakt.

Het betreft een zogeheten pan- en tilt-camera met een horizontaal bereik van 360 graden, verticaal is het bereik 140 graden. De resolutie van de Sony CMOS-sensor bedraagt 1280 × 960 pixels, dus bij digitaal inzoomen ontstaat er een grover beeld. Voor het opslaan van beelden is er een micro-sd-kaartslot.

Zoals we bij meer fabrikanten zien, kun je tegen maandelijkse kosten voor cloudopslag kiezen als alternatief. Er is een wifiverbinding maar je kunt de camera ook bekabeld aansluiten. Verder biedt de C6B functies als bewegingsdetectie en nachtzicht en is dankzij een ingebouwde microfoon en speaker communiceren op afstand mogelijk.

De gebruiksvriendelijke EZVIZ-app loodst je middels drie stappen door de installatieprocedure. Bedien je de C6B liever via monitorsoftware op de computer, dan download je optioneel het programma Ezviz Studio.

Product: HIKVISION EZVIZ C6B

4 sterren

 
 
Prijs: € 119,-
Pluspunten:
* gebruiksvriendelijk
* veel functies
Minpunten:
- activeren wifi gaat lastig
- geen documentatie Ezviz Studio