Steeds meer mensen beveiligen hun woning met IP-camera's, hier vind je de review van de Foscam R4, een IP-camera voor binnen.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

In PC-Active 300 verscheen een uitgebreide test van IP-camera's en alarmsystemen. Het kiezen van de juiste producten voor het beveiligen van je woning valt niet mee. Wij maken het je echter gemakkelijk door het testen van zes bewakingscamera's voor binnen, drie bewakingscamera's voor buiten en vier alarmsystemen. Daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

Foscam R4 2

De R4 kost weliswaar ruim tweehonderd euro, maar hiervoor krijg je wel uitstekende specificaties. Voor de netwerkwerkverbinding heb je keuze tussen wifi en ethernet. De beeldsensor is goed voor een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Opnames bewaar je op een micro-sd-kaart.

Foscam verkoopt verder abonnementen voor opslag in de cloud. De lens heeft een behoorlijke groothoek van 110 graden, maar de camera kent ook een pan- en tilt-functie.

Op de videokwaliteit van de R4 is weinig aan te merken: kleuren worden natuurgetrouw weergegeven en er zit veel detail in de beelden. Bij opnames zien we soms een kleine hapering, maar dat valt nauwelijks op. Wel heeft de camera moeite met invallend licht, ook als dit geen direct zonlicht is. Om dit te verhelpen, is er een HDR-modus aanwezig.

Foscam heeft een uiterst gebruiksvriendelijke app ontwikkeld. Zo staan de belangrijkste functies als virtuele knoppen bij het livebeeld. De installatie is simpel, want je hoeft alleen maar de QR-code op de camera te scannen.

Product: FOSCAM R4PCA sterren 5 300

5 sterren

 
 
Prijs: € 229,95
Pluspunten:
* veelzijdig
* hoge resolutie
* gebruiksvriendelijke software
Minpunten:
* Geen