Hoe goed is betaalde beveiligingssoftware? Hier vind je de review van NORTON Security Premium.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

Norton Security Premium

Als je meerdere apparaten wilt beveiligen, is Norton Security Premium een interessante optie. Voor zo’n zestig euro ontvang je tien licenties die je onder Windows, macOS, iOS en Android kunt gebruiken.

Naast alle standaardzaken op het gebied van internetbeveiliging zijn er behoorlijk wat aanvullende functies aanwezig. Zo is er 25 GB cloudruimte beschikbaar voor je back-ups. Verder is er een uitgebreide module voor ouderlijk toezicht en deelt de software opgeslagen wachtwoorden tussen alle apparaten.

Een minpunt is dat Norton voor diverse onderdelen op de pc met browserplug-ins op de proppen komt. Hetzelfde geldt voor mobiele apparaten, want het gebruik van alle functies vereist meerdere apps.

De software bevat ook een module om Windows op te ruimen, maar in de praktijk stelt deze functie weinig voor. Verder ontbreken een beveiligde browser voor veilig internetbankieren en bestandsvernietiger.

Op het gebied van veiligheid scoort Norton Security bij AV-TEST uitstekend.

Product: NORTON Security Premium

4 sterren

 
 
Prijs: € 59,99 voor een jaar (10 licenties)
Pluspunten:
* Goede prijs-kwaliteitverhouding
* 25 GB cloudopslag
Minpunten:
* Geen browser voor internetbankieren
* Veel browserplug-ins en apps

AV-TEST-score: bollen 6