Hoe goed is betaalde beveiligingssoftware? Hier vind je de review van MCAFEE LiveSafe.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

McAfee LiveSafe

LiveSafe is het uitgebreidste internet security-pakket van McAfee. Met 89,95 euro is de aanschafprijs behoorlijk fors, maar je krijgt hiervoor wel een onbeperkt aantal licenties. Ideaal dus voor grote gezinnen met een veelvoud aan (mobiele) apparaten.

Om te voorkomen dat het startvenster vol staat met talloze functies, tref je in de gebruikersomgeving van het Windows-programma de categorieën Pc-beveiliging, Identiteit, Privacy en Account aan. Het is verstandig om alles even door te nemen, want onderdelen als ouderlijk toezicht en het spamfilter staan standaard uitgeschakeld.

Op de startpagina vindt je de functie True Key. Hiermee bewaar je wachtwoorden in een virtuele kluis en synchroniseer je ze met andere apparaten. Accountgegevens beveilig je desgewenst met je gezicht of vingerafdruk. Verder zien we in het contextmenu van Windows een bestandsvernietiger.

Een nadeel is dat McAfee de functies versnippert over meerdere mobiele apps.

AV-TEST beschouwt McAfee overigens als zeer betrouwbare beveiligingssoftware.

Product: MCAFEE LiveSafe

4 sterren

 
 
Prijs:€ 89,95 per jaar
Pluspunten:
* Onbeperkt aantal licenties
* Prettige bediening
Minpunten:
* Geen back-upfunctie en browser voor internetbankieren
* Overdaad aan mobiele apps

AV-TEST-score: bollen 6