Hoe goed is betaalde beveiligingssoftware? Hier vind je de review van KASPERSKY Total security.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

Kaspersky Total Security.png

Onder de noemer Total Security verkoopt Kaspersky een internet security-pakket met daarin verschillende toepassingen voor Windows, macOS, iOS en Android.

AV-TEST gaf deze beveiligingssoftware in recente testresultaten op alle punten de maximale score, dus dat belooft veel goeds.

De functionaliteit is erg uitgebreid. Naast standaardonderdelen als een firewall, diverse scanmodules en een spamfilter, heeft de Russische maker ook een bestandsvernietiger, back-upfunctie en beveiligde browser voor internetbankeren geïntegreerd. Handig is dat je datakopieën rechtstreeks naar een Dropbox-account wegschrijft.

Verder pronkt er in het hoofdmenu een wachtwoordmanager, maar hiervoor dienen gebruikers wel een apart programma te downloaden. Gelukkig geldt dat niet voor de uitgebreide ouderlijk toezicht-module. Zo reguleer je eenvoudig de computertijden en toegang tot programma’s. Daarnaast blokkeer je eventueel aanstootgevende websites uit binnen- en buitenland.

Een nadeel is dat Kaspersky de functies over uiteenlopende Android- en iOS-apps verspreidt.

Product: KASPERSKY Total security

4 en half sterren

 
 
Prijs: € 55,99 voor een jaar (3 licenties)
Pluspunten:
* Zeer betrouwbaar
* Erg compleet
* Uitgebreide ouderlijk toezicht-module
Minpunten:
* Veel programma’s en apps

AV-TEST-score: bollen 6