Hoe goed is betaalde beveiligingssoftware? Hier vind je de review van BITDEFENDER Total security multi-device.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

Bitdefender Total Security

Voor ongeveer zestig euro beveilig je met het uitgebreidste internet security-pakket van Bitdefender maar liefst tien apparaten. Er is ondersteuning voor de besturingssystemen Windows, macOS, iOS en Android.

De onderzoekers van AV-TEST zijn goed te spreken over deze beveiligingssoftware, want het pakket kreeg op bijna ieder onderdeel de maximale score.

Een opvallende eigenschap is de ransomware-bescherming, waarbij Bitdefender zekerheidshalve waardevolle data versleutelt. Je bepaalt zelf welke bestanden extra beveiliging krijgen. Verder is de autopilot-modus een fijne optie, want de beveiligingssoftware schotelt dan tijdelijk geen meldingen voor. Nieuw is de vpn-functie. In Windows en/of Android loods je daarmee dagelijks tot 200 MB dataverkeer langs een vpn-server.

Daarnaast springen de beveiligde browser voor internetbankieren, ouderlijk toezicht-module en bestandsvernietiger in het oog. Met de zogeheten Wallet bewaar je accountgegevens in een versleutelde kluis, zodat hackers geen kans maken.

PCA sterren 4 5 299

Product: BITDEFENDER Total security multi-device

4 en half sterren

 
 
Prijs: € 59,99 voor een jaar (10 licenties)
Pluspunten:
* Prima prijs-kwaliteitverhouding
* Veelzijdige beveiligingssoftware
* Vpn-functie
Minpunten:
* Geen back-ups maken

AV-TEST-score: bollen 5