Hoe goed is betaalde beveiligingssoftware? Hier vind je de review van ESET Multi-device security.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

ESET Multi Device Security

Het Slowaakse Eset bedient met Multi-Device Security bezitters van diverse (mobiele) apparaten. Alleen een iOS-app ontbreekt.

Je hebt keuze tussen afname van twee tot en met tien licenties, waar vanzelfsprekend een ander prijskaartje aan hangt. Wil je drie apparaten beveiligen, dan betaal je zo’n zestig euro.

Bij het opstarten van de Windows-toepassing schakel je naar behoefte een ouderlijk toezicht-module en antidiefstalfunctie in. In tegenstelling tot veel andere beveiligingsproducten is ouderlijk toezicht volledig in het desktopprogramma geïntegreerd.

Direct na de installatie start Eset op eigen houtje een volledige systeemscan. Een snelle scan van de gevoeligste locaties is helaas niet mogelijk. Er is verder een beveiligde versie van Chrome aanwezig, waarmee gebruikers veilig kunnen internetbankieren. Tot slot herkent de software onbekende apparaten in het netwerk en is er een extra beveiligingslaag tegen ransomware geïntegreerd.

AV-TEST geeft Eset op het gebied van veiligheid net niet de maximale score.

 

Product: ESET Multi-device security

4 sterren

 
 

Prijs: € 59,99 voor een jaar (3 licenties)
Pluspunten:
* Duidelijke gebruikersomgeving
* Veilige omgeving internetbankieren
Minpunten:
* Minder functies dan concurrentie
* Geen iOS-app

AV-TEST-score: bollen 5 en half