Hoe goed is betaalde beveiligingssoftware? Hier vind je de review van GDATA Total security.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

GData Total Security

Tegen alle verwachtingen in verkoopt G Data geen abonnementen waarmee je verschillende besturingssystemen van apparaten kunt beveiligen. Bovendien is Total Security met drie Windows-licenties voor krap zeventig euro behoorlijk aan de prijs. Wil je ook nog een Mac en Android-toestel beveiligen, dan ben je helemaal duur uit.

Tijdens de installatie bepaal je zelf welke onderdelen je wilt toevoegen. Je hebt onder meer keuze uit een firewall, ouderlijk toezicht-module, wachtwoordmanager, bestandsvernietiger en back-upfunctie. Kopieën van waardevolle data bewaar je rechtstreeks in Dropbox of Google Drive.

Goede toevoegingen zijn verder de mogelijkheid om belangrijke data te versleutelen en de beveiligde browser voor internetbankieren.

Belangrijk om te weten is dat AV-TEST dit internet security-pakket niet als volledig veilig bestempelt, want G Data merkt bepaalde malware niet op. Jammer, want ondanks de hoge aanschafprijs heeft dit pakket op het gebied van functionaliteit veel te bieden. Wel is de gebruikersomgeving wat aan de drukke kant.

 

Product: GDATA Total security

sterren 2 5 300

 
 

Prijs: € 69,95 voor een jaar (3 licenties)
Pluspunten:
* Boordevol functies
Minpunten:
* Prijzig
* Niet volledig veilig
* Drukke gebruikersomgeving

AV-TEST-score: bollen 5