Hoe goed is gratis beveiligingssoftware? Hier vind je de review van Panda Free Antivirus.

Maikel Dijkhuizen

Het kiezen van degelijke beveiligingssoftware is voor velen ieder jaar weer een uitdaging. Welke bedreigingen liggen er op de loer en welk (gratis) internet security-pakket biedt hiervoor de beste bescherming? In totaal worden 9 pakketten getest, daarna vind je het complete artikel zoals dit verscheen in PC-Active 300.

Panda Free Antivirus


Tijdens het installeren wil Panda graag de standaardzoekmachine en startpagina van je browser wijzigen, dus de betreffende vinkjes voor deze opties haal je het beste even weg. Na de installatie verzoekt de software zijn gebruikers om een account aan te maken, maar dat is niet verplicht.

Panda Free Antivirus laat volgens AV-TEST op het gebied van malware-aanvallen onder Windows geen steken vallen. De software controleert desgevraagd het volledige systeem of alleen de kritische gebieden. Je kunt ook een specifieke bestandslocatie scannen.

Het programma controleert ook aangesloten usb-bronnen op bedreigingen en je kunt eventueel een herstelstation aanmaken. Geïnfecteerde pc’s start je daarmee alsnog op, waarna Panda het virus indien mogelijk verwijdert. Bijzonder is de aanwezige vpn-functie. In deze gratis versie geldt hiervoor een datalimiet van 150 MB per dag.

De Android-app van Panda is behoorlijk uitgebreid, waarbij je onder meer toegangsrechten van apps beheert en de accuduur optimaliseert.


Product: Panda Free Antivirus

4 sterren

 
 
Prijs: gratis 
Pluspunten:
* Meerdere scanmodules
* Vpn-functie
* Betrouwbare virusscanner
Minpunten:
* Browservervuiling en reclame

AV-TEST-score: 6 bollen