De FDR-AX700 van Sony is een 4K high-end videocamera (max. 3840x2160 pixels) met ontzettend veel opties.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Je kunt zowel volautomatisch filmen als met handmatige instellingen. Nieuw is de ondersteuning van HLG (Hybrid Log-Gamma), een aanvulling op het HDR-video-format dat betere beeldkwaliteit realiseert, door een ruimer kleurbereik met hoger contrast. Wil je optimaal profiteren van HLG, dan moet je tv dit HDR-format wel (gaan) ondersteunen.

De 4K-beeldkwaliteit is super, het is net alsof je erbij bent. Het scherpstellen gaat automatisch en zeer snel via een Fast Hybrid AF-systeem. Het op te nemen beeld is te volgen via een hoge resolutie OLED-zoeker of een 8,8cm lcd-aanraakscherm. De camera is voorzien van een ingebouwd ND-filter waarmee de hoeveelheid licht kan worden gereduceerd en waarmee je de scherptediepte over een breed gebied kunt instellen. Beeld wordt opgeslagen op een sd-kaart (2 slots) in XAVC S of AVCD en optioneel tegelijkertijd in mp4-formaat, waarmee je beelden in een lagere resolutie eenvoudig deelt met anderen.

De praktijktoets is uitgevoerd door het filmen van snel bewegende objecten, zowel binnen als buiten. De snelle scherpstelling en beeldstabilisatie bewijzen dan hun werking. Super Slow Motion (960 fps) geeft extra creatieve beelden. Als hoge beeldkwaliteit en professionele functionaliteit een vereiste zijn, en geld geen probleem, dan is de AX700 een prima keuze.

 

Product: Sony 4K Camcorder FDR-AX700

4 sterren

Prijs: € 2000
Pluspunten:
* scherp beeld van superkwaliteit
* zeer veel functies
Minpunten:
* niet echt pocketformaat
* prijzig