Ook het bijwerken van drivers draagt bij aan een gezond systeem. De makers van Driver Booster hebben een gratis programma ontwikkeld dat deze taak voor je uit handen neemt.

Dennis Gandasoebrata

Zelf claimen zij dat de database zo’n 100.000 drivers bevat, voor verschillende onderdelen. Denk hierbij aan drivers voor onder meer de netwerkkaart, videokaart en audiokaart. De software is geschikt voor Windows XP tot en met Windows 10. Let wel op dat je bij de installatie niet de gratis wachtwoordmanager mee-installeert.

driverbooster

Herstelpunt
Voordat de drivers daadwerkelijk worden vernieuwd, maakt de software een herstelpunt. In geval van nood kun je hiernaar terugkeren. Op het tabblad Verouderd verschijnt een overzicht van drivers waarvoor een update beschikbaar is, terwijl je op de tab Actueel ziet welke drivers nog in orde zijn. Via het Herstelcentrum kun je reservekopieën maken van individuele drivers en deze terugzetten in geval van problemen.

In het instellingenvenster vinden we onder meer de mogelijkheid om de scan op gezette tijden uit te voeren en kun je aangeven dat er alleen maar drivers mogen worden getoond die zijn gecertificeerd door Microsoft. Je kunt specifieke apparaten op een ‘block’-lijst zetten, zodat hiervoor geen nieuwe drivers worden geïnstalleerd.

Driver Booster 5: (www.iobit.com/nl/driver-booster.php)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* grote hoeveelheid drivers
* automatisch herstelpunt voor elke driver-update
* specifieke apparaten uitsluiten
Minpunten:
* opletten dat bij installatie geen andere tools worden geïnstalleerd