Met Kaspersky Software Updater kun je de computer scannen op aanwezige software en automatisch controleren of hiervoor inmiddels updates beschikbaar zijn.

Dennis Gandasoebrata

Software Updater ondersteunt een flinke hoeveelheid programma’s, zoals van Adobe, Apple, Google en Skype. Een lijst hiervan vind je op https://support.kaspersky.com/11827.

software updater

Snel en uitgebreid
Het programma kent twee manieren om te scannen: de Snelle zoekactie richt zich op kritische programma’s, zoals beveiligingsprogramma’s. Om alle aanwezige software te controleren, kies je voor de Complete zoekactie. Na de scan wordt een lijst getoond met gedetecteerde programma’s waarvoor een update beschikbaar is. Je bepaalt uiteindelijk zelf welke programma’s worden bijgewerkt. Kaspersky voegt aan het systeemvak op de taakbalk een pictogram toe dat je toegang geeft tot de zoekresultaten van de scan en de instellingen.

Handig is de mogelijkheid om het controleren op updates te plannen. Zo geef je bijvoorbeeld aan dat elke zaterdagnacht een scan moet plaatsvinden.

Vergeet na de installatie niet je uit te schrijven voor nieuws en speciale aanbiedingen. Je regelt dit via het instellingenvenster.


Kaspersky Software Update (www.kaspersky.nl/free-software-updater)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* in één keer bijwerken van meeste programma’s
Minpunten:
* niet-ondersteunde programma’s alsnog handmatig updaten
* standaard aangemeld voor nieuws en aanbiedingen