Voor het ‘vroeger was alles beter’-kamp brengen we Keyboard LED’s onder je aandacht.

Robbin Ooijevaar

Het programma bestaat al een tijdje, maar is helaas nog steeds nodig voor iedereen die de lampjes van zijn toetsenbord mist. Op veel laptops en (draadloze) toetsenborden zijn deze niet meer aanwezig. Hierdoor kom je er proefondervindelijk achter of je numerieke toetsenbord actief is en je Caps Lock niet per ongeluk aanstaat.

Je hoeft Keyboard LED’s slechts één keer in te stellen en ziet vanaf dan de toetsenbordlampjes op je beeldscherm. Na de installatie van het programma open je de Windows 10-instellingen (Windows-toets+I) en gaat naar Persoonlijke instellingen, Taakbalk, Selecteren welke programma’s op de taakbalk worden weergegeven. Activeer Keyboard LED’s. Hiermee maak je de virtuele leds zichtbaar in je systeemvak, naast het Windows-klokje. Dubbelklik hierop om de instellingen te wijzigen.

Stel bijvoorbeeld voor Num Lock en Caps Lock een andere kleur in en geef aan of (en hoe) je een pop-up wilt zien als de status wisselt. Activeer Automatically run (…) om de virtuele lampjes altijd tot je beschikking te hebben en verwijder het vinkje bij Online features.


Product: Keyboard LED’s (http://keyboard-leds.com)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Virtuele toetsenbordlampjes
* Voorkomt ergernis
Minpunten:
* Instellingen niet overzichtelijk
* Oud programma