Voor iedereen die meerdere pc’s heeft opgesteld zijn er verschillende trucs om de apparaten met één muis/toetsenbord te gebruiken.

Robbin Ooijevaar

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met ‘remote control’ software als TeamViewer (http://www.teamviewer.com) of een KVM-switch aanschaffen. Dit laatste is een stukje hardware waarmee je één beeldscherm, toetsenbord en muis gebruikt op twee of meer computers.

Heb je een desktop-pc op je bureau staan en wil je snel je muis/toetsenbord gebruiken op je laptop? Dan is Mouse without borders onmisbaar. Het programma had Microsoft wat ons betreft ook ‘de magische muis’ mogen noemen.

Je installeert het programma op de computers (maximaal vier) waar je je toetsenbord en muis op wilt gebruiken. De computers moeten met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Er verschijnt een code waarmee je de computers koppelt. Vervolgens kun je je muis en toetsenbord op alle andere computers gebruiken. Je schakelt over naar een ander systeem via de sneltoets Alt+Ctrl+F1, Alt+Ctrl+F2, et cetera. Je kunt de muispijl ook vloeiend verplaatsen van het ene naar het andere scherm, waarna het toetsenbord ook automatisch actief wordt op de andere computer.


Product: Mouse without borders (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35460)

5 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Ideaal voor pc- en laptop-opstelling
* Eén keer instellen en vergeten
Minpunten:
* Werkt alleen in zelfde netwerk
* Eenmalig koppelen kan eenvoudiger