Tegelijkertijd met de Galaxy S8 bracht Samsung dit voorjaar ook de DeX uit, een docking station waarmee je je smartphone als computer kunt inzetten.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Hiervoor moet je dan wel beschikken over een Galaxy S8(+) of Note8, die je in het DeX Station zet en die koppel je weer aan een HDMI-compatibele monitor. Door verder een (draadloos) toetsenbord en muis te gebruiken, werk je op een Android-smartphone alsof je op een computer werkt.

Via Android heb je namelijk toegang tot apps waarmee je browset, documenten bewerkt, video’s bekijkt, op berichten reageert, et cetera, direct vanaf je smartphone op een groter display. Daarom is het systeem ook uitgerust met speciale software die geschikte apps beeldvullend maakt.

Dankzij samenwerkingen met Microsoft en Adobe is Samsung DeX compatibel met Microsoft Office en de mobiele apps van Adobe, zoals Adobe Acrobat Reader mobile en Lightroom Mobile. Bestanden worden automatisch opgeslagen in de cloud (OneDrive) of op je smartphone.

Met zijn 230 gram en geringe omvang kun je hem gemakkelijk meenemen, maar dan heb je nog altijd een monitor nodig om hem te gebruiken. Daarom zul je hem eerder op een vaste plek inzetten waarbij je gebruikmaakt van de cloud, anders is een laptop handiger.

Het is wel fijn werken met de DeX en de toepassingen worden nog verder uitgebreid, maar hij is vooral bedoeld voor de zakelijke professional.

 

Product: Samsung DeX

3 en half sterren

Prijs: € 149,99
Pluspunten:
* goede desktopervaring
* meerdere schermen
* snelle telefoonoplader
Minpunten:
* monitor is een vereiste
* alleen voor S8(+) en Note8