Na het fiasco met de Galaxy Note 7 die zelfs in brand kon vliegen, is Samsung er alles aan gelegen om zich te revancheren met de Note8. En dat lijkt gelukt.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Zo beschikt het prachtige super-amoledscherm van 6,3 inch met een resolutie van 2960 x 1440 pixels (521 ppi) ook over het infinity display, zodat er bijna geen bezels (randen) meer zijn. Op dit grote scherm kun je via Multi Window dan ook gemakkelijk twee apps naast elkaar openen.

Op de achterkant zijn er twee camera’s met 12 MP en optische beeldstabilisatie, één groothoek- en één zoomlens waarvan de laatste met 2x optische zoom. Ze kunnen goed samenwerken: één camera zoomt in op het beeld op de voorgrond en de andere focust zich op de achtergrond, waarna deze beelden worden gecombineerd tot een foto die je ook nog kunt aanpassen.

Hij beschikt over 6 GB aan RAM, 64 GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar met micro-sd-kaart) en een vlotte processor, zodat hij lekker snel werkt en de batterijduur is prima dankzij 3300 mAh.

Over de S Pen waren we ook erg te spreken: nauwkeuriger dankzij de fijnere punt en betere drukgevoeligheid en er zijn ook meer opties. Zo kun je tekst(delen) selecteren en die vertalen in 71 talen, ook in het Nederlands.

De Note8 is nu beschikbaar in de kleuren zwart, goud en blauw.

 

Product: Samsung Galaxy Note8

4 en half sterren

Prijs: vanaf € 999,-
Pluspunten:
* fantastisch scherm
* goede prestaties
* betere S Pen
* goede batterijduur
Minpunten:
* prijs
* positie van vingerafdrukscanner