Het BLAUPUNKT GSM Alarmsysteem SA2900R is een starterskit die uitgebreid kan worden met diverse sensoren (zoals rook, hitte, CO en water), melders (beweging, deur) en sirenes.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

 De interne beveiliging van het systeem is nu geoptimaliseerd: de afstandsbediening werkt met een ‘rollende codeversleuteling’ en de sms-berichten zijn versleuteld tussen het alarmsysteem en de smartphone. De kit bestaat uit een regelpaneel, bewegingsmelder, deurcontact en een afstandsbediening. Ook is er een gratis Connect2Alarm-app voor iOS- en Android-telefoons (geen tablets) beschikbaar.

Het systeem is eenvoudig te installeren doordat alles draadloos maximaal 30 meter gekoppeld wordt via het regelpaneel. Hierop is een lcd-scherm om het systeem te programmeren en de status af te lezen. Voor optimale veiligheid werkt dit systeem op basis van GSM. Een standaard formaat (prepaid) SIM-kaart, met SMS en spraakondersteuning moet dus worden toegevoegd.

Er zijn twee activatiemodi: Inbraak (buitenshuis) en Thuis Alarm (binnenshuis). Het aantal gebruikers en alarmtelefoonnummers is maximaal zes en tien. Optioneel kun je nu ook aan een alarmcentrale rapporteren. Wordt er een alarm geactiveerd, dan zal het systeem zelf een alarm afgeven en een rapport versturen naar de ingevoerde telefoonnummers op volgorde van prioriteit. Dat is  een opgenomen audioboodschap met aanvullende tekst van het type alarm (inbraak, hulp-oproep, brand,) of een sms-bericht.

Het alarm moet door de gebruiker bevestigd worden met een actiecode. Verder is er een scala aan instellingen en sabotagebeveiligingen en is er een looptest aanwezig om alle functies te controleren. De app werkt voor het versturen van commando’s naar het basisstation via SMS.


Product: BLAUPUNKT Alarmsysteem SA2900R

4 sterren

Adviesprijs: € 499
Pluspunten:
* veilig en betrouwbaar
* multifunctioneel
Minpunten:
* afstandsbediening is wat fragiel
* prijzige basis- en aanvullende modules