Bezitters van een iPhone of iPad hebben veel baat bij iMovie.

Door: Maikel DijkhuizeniMovie staand 2

Deze app uit de stal van Apple sluit naadloos aan bij diverse hardware van deze Amerikaanse fabrikant. Zo deel je video’s bijvoorbeeld rechtstreeks met een Apple TV. Verder maak je de montage gemakkelijk af op een ander iOS-toestel of Mac.

Wie geen zin heeft om een film handmatig te monteren, kiest een trailersjabloon. Je hoeft dan alleen nog maar de gewenste videoclips aan te wijzen, waarna iMovie een kant-en-klare montage voorschotelt. Je kunt als alternatief ook zelf de gewenste overgangen, filters en soundtracks selecteren. Het resultaat kun je eventueel rechtstreeks publiceren op YouTube of Facebook. Afgeronde films kun je bovendien ook via Mail en Berichten verspreiden.

Fijn is dat iMovie in iOS integreert, zodat je deze videobewerker direct vanuit de standaard Foto’s-app oproept. Houd er wel rekening mee dat iMovie nogal veel opslagcapaciteit opeist, namelijk zo’n 700 MB.

PCA sterren 4 5 299

Product: iMovie

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 9.3+
Taal: Nederlands

Apple Clips

Naast de hier besproken mobiele videobewerker iMovie heeft Apple met Clips nog een videobewerkingsapp in zijn portfolio. Clips is vooral bedoeld om grappige selfiefilmpjes op te nemen, waarbij je je gezicht voorziet van leuke smileys en stickers. Ook kun je filters en tekstlabels toevoegen, waarna je het resultaat via verschillende kanalen kunt delen.