Kun je wat hulp gebruiken bij het indelen van je tijd, ofwel ‘time management’? Met RescueTime breng je in kaart hoe je dagverdeling er in de praktijk uitziet.

Door: Dennis Gandasoebrata

Je activiteiten worden daarbij onderverdeeld in categorieën – wat is zakelijk, wat is privé – en je kunt ze zelf desgewenst aanpassen. Ons spreekt vooral de mogelijkheid om productiviteitsdoelen te stellen, aan. Regelmatig maakt RescueTime een rapport op van je dagelijkse activiteit.

rescuetimeUiteraard staat of valt het succes van een programma zoals RescueTime met je eigen discipline. Toch kan de tool je er op een slimme manier mee helpen. Zo kun je een lijstje maken van websites die je vaak afleiden (sociale media, iemand?), waarna RescueTime deze sites gedurende een bepaalde tijd ontoegankelijk maakt.

Wij vonden het gebruik van het programma in het begin wel even wennen en moesten het gevoel dat er een schoolmeester meekijkt, wel even onderdrukken. De functie om RescueTime even te onderbreken, voor een kwartier of een uurtje, kwam dan ook niet ongelegen. Het zou nog prettiger zijn als je RescueTime kunt koppelen aan je eigen agenda, zodat de activiteiten worden gesynchroniseerd.


Product: RescueTime (www.rescuetime.com)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* voor computer en smartphone
* gebruiksvriendelijke omgeving
* ondersplitsing per activiteit
Minpunten:
* niet te koppelen aan eigen agenda’s